Når økonomien er presset og hver en krone tælles, kan det være svært at finde overskud til at søge hjælp eller se, hvilke muligheder der findes for at forbedre ens økonomiske situation. Enestående Forældre tilbyder derfor alle eneforældre, som har søgt et legat, en hjælpende hånd i vores vejledning til at skabe overblik og finde løsninger.
En gennemgang af din økonomi med fokus på at finde muligheder og løsninger.
Vejledning om rettigheder og muligheder i forhold til hvor og hvordan, du kan søge tilskud, støtte og hjælp.
Hjælp til at forstå regler og systemer, der kan være svære at navigere i.
Vi ved, at det kan være en stor udfordring at være eneforælder og stå med ansvaret alene – både økonomisk og praktisk. Vejledningen er en del af vores indsats for at styrke enestående forældres handlemuligheder.
Den frivillige økonomiske vejledning blev etableret i april 2023 med støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Vores mål er at styrke økonomisk udsatte familier og give flere eneforældre redskaberne til at skabe et bedre liv for sig selv og deres børn.
Læs om Dzenana, der er frivillig i vejledningen HER, og kontakt os for mere information.
Hvis du har søgt et legat gennem os, bliver du kontaktet, hvis vi i behandlingen af din ansøgning kan se, at du har muligheder i dit budget, som ikke er udnyttet. De frivillige kan hjælpe med at finde de muligheder, der ofte ligger skjult i et stramt budget. Hvis vi kan se, at der er muligheder i dit budget, kontakter en frivillig vejleder dig, hvis du har givet samtykke til at modtage vejledning.
Vejlederne kan kun foreslå, hvad de mener, at du kan gøre. De kan ikke love, at andre vil se på sagen på samme måde. Det kan altså godt ske, at forslag fra den frivillige vejleder, bliver afvist af kommunen, en anden organisation eller anden myndighed.
De frivillige kan ikke agere bisiddere eller møde op personligt på dine vegne. Men de kan helt sikkert pege dig i den rigtige retning, og hjælpe dig ved at henvise til relevante aktører.
“Eneforældre med en sårbar økonomi har ofte svært ved at navigere i systemet; nogle har dårlige erfaringer og giver op på forhånd. Andre er for pressede i hverdagen til at kunne overskue det hele. Og nogle har svært ved at forstå papirerne fra det offentlige fordi de er ordblinde, ikke har dansk som modersmål eller fordi det er kompliceret at finde hoved og hale i, hvordan man for eksempel søger en enkeltydelse. Den frivillige vejledning er sat i verden for at hjælpe eneforældre med at skabe overblik og finde løsninger til at forbedre deres økonomiske situation.”
Maria Blankensteiner, direktør i Enestående Forældre